Caleta de Fuste

Ten zuiden van het vliegveld van Fuerteventura bevindt zich de badplaats Caleta de Fuste. Je rijdt in slechts 10 minuten met de auto van de luchthaven naar Caleta de Fuste
Dit dorp draait bijna volledig op toerisme. Veel Engelsen, Duitsers en ook Nederlanders weten deze kustplaats inmiddels te vinden.

Caleta de Fuste strand

De voornaamste reden om Caleta de Fuste als vakantiebestemming te kiezen is het prachtige strand Playa del Castillo. Dit is één van de weinige stranden van Fuerteventura waar het relatief veilig is om met kinderen te zwemmen. Door de maanvormige baai heb je minder last van de wind en dus een minder sterke stroming. Ook loopt de zee hier langzaam af waardoor het voorste gedeelte ondiep is. Op het strand kun je eten bij La Perlita Pizzeria, de naam klopt eigenlijk niet, omdat er naast pizza’s ook allerlei andere snacks verkrijgbaar zijn. Als je genoeg hebt van zonnebaden en zwemmen dan kun je op dit strand ook een ritje maken op een kameel.

De haven

De haven van Caleta de Fuste genaamd Puerto del Castillo is een jachthaven, hier zie je zowel vissersboten als luxe jachten en grote cruiseschepen. Er zijn een paar terrasjes die uitzicht bieden op de haven. Helaas zijn er in de haven niet zo veel restaurants te vinden.

Centro Comercial Atlantico

Om boodschappen te doen tijdens je vakantie kun je naar de Spar gaan in het overdekte winkelcentrum Centro Comercial Atlantico. Deze Spar supermarkt heeft een groot assortiment. In het Centro Comercial Atlantico zitten ook een paar kleding en schoenenwinkels, een kapper en eetgelegenheden.
Als je opzoek bent naar wat vermaak tijdens je vakantie dan zit je bij dit winkelcentrum ook goed. Er is zitten namelijk een bioscoop en een bowlingbaan in. Buiten is een (betaalde) speelplaats voor kinderen met onder andere een groot springkussen. Als je liever naar een winkelcentrum gaat met een wat groter aanbod dan is Centro Comercial Las Rotondas in Puerto del Rosario een aanrader.

Cultuur

Cultuur is er in dit dit dorp van Fuerteventura weinig te vinden. De oude vestingstoren van Caleta de Fuste is leuk om te bekijken. Vanaf hier werd vroeger gekeken of er piraten aankwamen. Castillo de San Buenaventura is de naam van deze verdedigingstoren. Naast dit oude gebouw is een kleine speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken. Verder zijn er in Caleta de Fuste geen noemenswaardige culturele bezienswaardigheden. Maak als je meer van de cultuur van Fuerteventura wilt weten een dagtrip naar Betancuria de voormalige hoofdstad van het eiland.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op de Engelse website van Fuertefeelings.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s