Antigua

De meeste mensen bezoeken Fuerteventura voor de prachtige zandstranden, echter heeft ook het binnenland veel te bieden. Het dorp Antigua heeft dezelfde naam als de gemeente waarin ze ligt. In de provincie Antigua vind je ook Caleta de Fuste, Dit is een klein toeristisch plaatsje direct aan de zee. Antigua is de perfecte bestemming om een strandvakantie te combineren met het binnenland.

Fuerteventura binnenland

Op dit moment is Antigua absoluut niet toeristisch. Hier kun je nog verblijven tussen de lokale bevolking en genieten van de lokale levensstijl.

Antigua is, ondanks dat ze nog niet zo populair is, een geweldige vakantiebestemming. Het dorp is namelijk erg centraal gelegen. Op slechts 20 minuten autorijden vind je Puerto del Rosario (de hoofdstad van Fuerteventura), de luchthaven van Fuerteventura, Betancuria (de vorige hoofstad van het eiland), costa de Antigua (een klein kustplaatsje) en Caleta de Fuste.

Door in Antigua te verblijven kun je dus veel van het eiland zien zonder lang in de auto te hoeven zitten. Een huurauto is echt een aanrader als je in dit dorp verblijft.

goedkope vakantie Fuerteventura

Een ander voordeel van deze vakantiebestemming is dat vrij goedkoop is. Je kunt al een vakantiehuis huren in augustus voor 70 tot 90 euro per nacht. In deze vakantiehuisjes kun je overnachten met 4 tot 7 personen. Dit maakt het vooral gunstig voor families en vriendengroepen.

Antigua centrum

In het centrum van het dorp is een mooi plein. Hier is een witte kerk genaamd Iglesa Nuestra Señora de la Antigua. Deze kerk kun je op de meeste ochtenden gratis bezoeken. Rondom de kerk zijn een paar cafeetjes en winkeltjes, maar verwacht er niet teveel van.

Iglesia Nuestra Señora de la Antigua

Op loopafstand van het plein is een bakkerij en ook een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen.

windmolens en Majorero kaas

Slechts 1 kilometer bij Antigua vandaan bevindt zich de oudste windmolen van Fuerteventura. Je kunt deze windmolen ook van binnen bekijken. Er is ook een museum over de kaas van Fuerteventura. Majorero kaas is een prijzen winnende geitenkaas die afkomstig is van Fuerteventura. Het museum en de windmolen liggen in een cactustuin. Een kaartje voor kost 4 euro. Je kunt ook een combiticket kopen voor €11,50 hiermee kun je ook naar het zoutmuseum (Salinas del Carmen) en naar een museum over windmolens en het maken van graan op Fuerteventura ( Centro de Interpretacion de los Molinos, Tiscamanita).

Triquivijate

Restaurants zijn er in Antigua vrijwel niet. Gelukkig is er op een klein stukje rijden in het dorpje Triquivijate wel een erg goed restaurant te vinden. Antionia wordt door veel mensen genoemd als het beste restaurant van Fuerteventura. Triquivijate ligt op slechts tien minuten rijden. Bij Antionia moet je wel reserveren.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op de Engelse website van Fuerte Feelings.
for more information about fuerteventura check the english website of Fuerte Feelings.

www.fuertefeelings.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s