Corralejo

Corralejo is de meest toeristische plaats in het noorden van Fuerteventura. Het ligt op 30 minuten rijden van de luchthaven en de hoofdstad Puerto del Rosario. Vanwege de constante noordoostelijke wind wordt dit deel veel bezocht door (kite / wind) surfers.

Accommodaties

Er is een grote verscheidenheid aan accommodaties vaar je uit kunt kiezen. Er zijn hostels, hotels, appartementen, huizen, all-inclusive resorts en villa’s (met of zonder privé zwembad).

Hotel in Corralejo

De prijzen voor een driesterrenhotel in of nabij het centrum liggen ergens tussen de 45 en 100 euro per nacht voor een tweepersoonskamers. Familievilla’s voor zes personen kosten in het hoogseizoen tussen de 100 en 400 euro per nacht. Je kunt een leuk all-inclusive resort vinden voor een prijs tussen de 100 en 200 euro voor twee personen per nacht.

Surf hostel

Als je een klein budget hebt, kun je in een hostel verblijven voor de prijs van 15 tot 20 euro per nacht per persoon. Voor deze prijs heb je dan alleen een bed in een gedeelde slaapkamer en een gedeelde badkamer. Vooral surfers verblijven vaak in deze goedkope hostels. De hostels hebben dan ook vaak een inpandige surfschool of surfverhuur. Sommigen hostels werken samen met een surfschool om je de beste prijs te kunnen bieden.

Strandvakantie

Corralejo is erg populair omdat het je alles biedt wat je nodig hebt tijdens een strandvakantie. Er zijn mooie stadsstranden langs een promenade en er is een hoofdstraat met veel restaurants, bakkerijen en winkels. Naast de hoofdstraat vindt ligt de haven. Vanaf hier kunt u de boot nemen naar Lanzarote of het eiland Lobos.

Surfing colors hotel in Corralejo centre near the beach.

Te doen in Corralejo

Andere leuke plaatsen om te bezoeken als je op vakantie bent in Corralejo zijn de Grandes Playas en het Park Natural de Corralejo (zandduinen). Voor kinderen is er het Acua Water Park.

El Cotillo en Lajares

Als je van Corralejo en al zijn faciliteiten houdt, maar het een beetje teveel van het goede vindt om je hele vakantie in de toeristische drukte te verblijven overweeg dan één van de naast gelegen dorpjes. El Cotillo en Lajares liggen dichtbij, waardoor je kunt profiteren van alle toeristische attracties, maar ook kunt genieten van de rust.

For more information about Fuerteventura, take a look at the English version of Fuerte Feelings.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s