El Cotillo

Dit vissersdorpje in het noorden van Fuerteventura is een authentieke plek om te verblijven op het eiland. De meeste mensen verblijven in Corralejo en komen soms een dagje naar El Cotillo voor het strand of om heerlijke visgerechten te eten in de visrestaurants.  

Huwelijksreis Europa

Als je opzoek bent naar een Europese bestemming voor je huwelijksreis of een romantische vakantie dan moet je absoluut El Cotillo in overweging nemen. Stel je voor dat je op het balkon zit met een glas wijn en uitkijkt over de oceaan terwijl de zon langzaam onder gaat.  Kan het romantischer?

Hotel

Een appartement of een hotelkamer met eigen kookgelegenheid en uitzicht op zee kost in het hoogseizoen tussen de 50 en 100 euro per nacht voor twee personen.

Familievakantie

Ook met jonge kinderen zul je zeker genieten van een verblief in El Cotillo. Er is namelijk een mooie rustige zwembaai en er zijn een aantal kleurrijke speeltuinen in het dorp. Omdat het veel minder druk is als in Corralejo kun je heerlijk relaxen en genieten van de familietijd in een rustgevende omgeving.

Familie accommodatie

Voor een familiekamer op een complex met gedeeld zwembad, betaal je tussen de 75 en 100 euro per nacht voor twee volwassenen en twee kinderen.

Visrestaurants

Je kunt de lekkerste vis eten in de plaatselijke visrestaurants. Bij La Vaca Azul serveren ze bijvoorbeeld verse vis, Canarische stijl, gegrilde vis met heel veel knoflook. Bij Bonito Gastrobar kun je nog een specialiteit eten van de Canarische eilanden, gambas al ajio, wat knoflookgarnalen betekent. Olivo Corso serveert geweldige octopus en super verse tonijn tataki. Voor het beste uitzicht moet je zeker naar la Vaca Azul gaan, vanaf het dakterras kijk je uit over de oceaan.

El Cotillo Strand

El Cotillo is niet alleen een goede plek om te eten, het heeft ook zeer schone en mooie stranden. Bijvoorbeeld de lagune waar je (en de kinderen) veilig kunt zwemmen beschut tegen hoge golven en sterke stroming. Er is geen ligstoelverhuur, maar je kunt de handdoek buiten de wind leggen in de schuilplaatsen die zijn gebouwd van lavastenen, Corralitos genaamd.

Clean Ocean Project

Hoewel El Cotillo in de buurt van Corralejo ligt, is het erg handig dat er enkele winkels in El Cotillo zelf zijn te vinden. Er zijn bijvoorbeeld een supermarkt en enkele toeristenwinkels. Een erg leuke winkel om naar toe te gaan is de winkel van Clean Ocean Project. Hier kun je prachtige dingen kopen die van de afval / plastic zijn gemaakt. Het geld dat hiermee wordt verdient wordt weer gebruikt voor hun projecten.

Cultuur

Als je van cultuur houdt, moet je zeker een kijkje nemen bij de uitkijktorens (Castillo del Tostón) of naar de vuurtoren (Faro del Tostón) gaan. In de kleine haven liggen vele kleurrijke kleine (vissers) boten en in de buurt van de wachttorens is kleurrijke, moderne en grappige kunst te zien.

Parkeren in El Cotillo is gratis.

For more information about Fuerteventura, take a look at the English version of Fuerte Feelings.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s