Puerto del Rosario

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventura. De luchthaven van Fuerteventura bevindt zich in een klein stadje in de buurt van de hoofdstad. Dus als u naar Fuerteventura vliegt, is het gemakkelijk om een ​​kijkje te nemen in de hoofdstad.

Vliegveld Fuerteventura

De meeste toeristen komen alleen in Puerto del Rosario op de dag van aankomst en op de vertrek dag. Dat is een beetje jammer, want het is een erg leuke stad om te bezoeken.

Goedkope bestemming

Een mooie bijkomstigheid is dat het ook één van de goedkopere plekken is om te verblijven. In het hoogseizoen kun je bijvoorbeeld al een appartement met eigen kookgelegenheid huren tussen de 35 en 70 euro per nacht, op basis van twee personen.

Puerto del Rosario winkelen

Vooral als je van winkelen houdt, moet je de hoofdstad van Fuerteventura bezoeken. Hier vindt je een mooi winkelcentrum, Centro comercial las rotondas. De winkels die je hier onder andere kunt vinden zijn H & M, New Yorker, Guess, een supermarkt, een kleine bakkerij en nog veel meer.

Winkelcentrum

Het gebeurt bijna nooit op Fuerteventura, maar als het weer niet zo goed is voor een stranddag, is het winkelcentrum van Puerto del Rosario een goed idee. Kinderen zullen het ook leuk vinden, omdat er kinderauto’s te huur zijn. Ook aan de straat Calle Primero de Mayo zijn veel winkels te vinden.

Playa Blanca en Playa Chica

Playa Blanca is een prachtig strand, het is niet in het centrum, maar wel erg dichtbij en je kunt de er  gratis parkeren. Het strand het dichtst bij het centrum is Playa Chica, dit is een klein strand, maar met kinderen is het een betere keuze dan Playa Blanca, omdat hier veel minder golven zijn.

Cultuur in Betancuria

Voor een beetje cultuur kun je een bezoek brengen aan de kerk van Puerto en ook zijn er enkele musea te vinden. Als je opzoek bent naar meer cultuur dan kun je beter een bezoekje brengen aan de voormalige hoofdstad van Fuerteventura, Betancuria.

Parkeren in Puerto del Rosario

Houd er rekening mee dat parkeren niet overal gratis is in de hoofdstad van Fuerteventura. Parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Las Rotondas is gratis, maar voor de parkeerplaatsen in het centrum moet je mogelijk wel een kaartje kopen.

For more information about Fuerteventura, take a look at the English version of Fuerte Feelings.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s