Betancuria

Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura. Vroeger was het de hoofdstad, van begin 1400 tot ergens in de jaren 1830. Later is de hoofdstad verandert in Puerto del Rosario, dit is tot op heden de hoofdstad van Fuerteventura.

Van hoofdstad naar cultureel dorp

Het is verbazingwekkend dat wat ooit de hoofdstad van het eiland was, nu nog slechts een dorp is met amper duizend inwoners.

Desondanks is Betancuria absoluut een bezoek waard. Het wordt zelfs de culturele hoofdstad van Fuerteventura genoemd.

Groene oase op Fuerteventura

Een van de verrassingen die het ‘dorp’ je te bieden heeft, is de verbazingwekkende groenheid in vergelijking met de rest van het eiland. Doordat Betancuria in een dal ligt is er een oase ontstaan waar meer planten groeien dan elders op het eiland.

Overnachten in Betancuria

Helaas zijn er (nog) niet zoveel accommodaties in het dal (alhoewel dit natuurlijk ook z’n charme heeft). Als je echter goed zoekt op internet dan is de kans groot dat je een mooie, onverwachte en rustieke accommodatie vindt. De prijs voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer in een Hotel Rural (klein rustiek hotel) ligt rond de 40 euro per nacht.

Museum over Fuerteventura

Is een verblijf in een dorp waar ‘s avonds niets te doen is niet je ding? Bezoek Betancuria dan, net als veel andere toeristen, voor een dag. Op een dagtrip kun je de kerk bezichtigen, dit kost ongeveer anderhalve euro.

Er is ook een museum over Fuerteventura en de producten die ze vroeger (en sommige nu nog steeds) op het eiland maakten. De naam van het museum is Arte Sacro en een bezoek kost rond de zes euro. Voor deze prijs krijg je ook een korte film van zo’n vijftien minuten te zien. Tevens is er kleine winkel in het museum waar je lokale dingen kunt kopen, zoals de beroemde Majorero kaas (queso Majorero).

Betancuria restaurants

Als je in Betancuria wilt lunchen dan heb je vrij veel keuze. Helaas zijn niet alle restaurants even goed. Twee van de betere restaurants zijn Casa de Santa Maria en La Sombra. Allebei de restaurants serveren tapas, maar La Sombra serveert ook heerlijke hamburgers (met geitenkaas en zelfgemaakte cactussaus).

Lijkt Betancuria je een leuke bestemming? Lees dan ook eens mijn gastblog op liefde voor reizen.

For more information about Fuerteventura, take a look at the English version of Fuerte Feelings.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s