Lajares

Dit kleine dorp in het noorden van Fuerteventura is een gave plek om te verblijven, het staat bekend als het surfers- en hippiedorp van het eiland. De sfeer hier in Lajares is erg ontspannen. Je bevindt je op een korte afstand van Corralejo (de grootste badplaats van het noorden) en El Cotillo (een heel mooi vissersdorpje).

Actieve vakantie

Vooral voor actieve mensen is Lajares een erg leuke plek om te verblijven, want er zijn veel surfscholen, fietsverhuur en wandelroutes. Je kunt een eenvoudige kamer met gedeelde badkamer huren voor 30 tot 40 euro per nacht. Deze prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer. Voor minder geld kun je slapen op een slaapzaal.

Hotel Lajares

Voor de prijs van 35 tot 60 euro per nacht kunt u in het hoogseizoen met twee personen verblijven in een eenvoudig hotel of appartement met eigen kookgelegenheid.

Familievakantie

Voor gezinnen met jongere kinderen is het misschien ook een mooie optie om een ​​rustige familievilla in Lajares te huren. Een 6-persoons villa kost in het hoogseizoen tussen de 70 en 200 euro per nacht. Sommige van de villa’s in de hogere prijsklasse hebben een privézwembad.

Lajares restaurants

In Lajares is niet veel entertainment. Er zijn echter enkele echt goede restaurants, surfers cafés (zoals Canela Café) en bakkerijen (La paneteca of Pastelo). Er zijn ook enkele (handwerk) winkels, een supermarkt en je vindt er verscheidene surfscholen.

Handwerkmarkt

Iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 14:00 uur is er een leuke handwerkmarkt op het marktplein van Lajares. Op deze markt kun je lokale kunst en souvenirs kopen.

Kameelrijden

Als je van wandelen houdt, dan kun je naar de vulkaan Calderon Hondo lopen. Als je bovenaan komt, heb je een mooi uitzicht op de krater en op de stranden van Corralejo. Er is ook de mogelijkheid om een ​​kameelrit langs de vulkaan te maken.

For more information about Fuerteventura, take a look at the English version of Fuerte Feelings.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s