De beste reistijd voor een vakantie naar Fuerteventura

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Fuerteventura?

Canarische eilanden

Het hele jaar door is Fuerteventura een fantastische vakantiebestemming.
Net als op de andere Canarische eilanden schijnt hier hele jaar door de zon. Fuerteventura heeft de meeste zonuren van deze eilanden en zelfs van heel Europa.

Beste reistijd Fuerteventura

Beste reistijd Fuerteventura

Met temperaturen die overdag zelden beneden de 20 graden komen is het op Fuerteventura het hele jaar door heerlijk vertoeven. Toch zijn er verschillen tussen de seizoenen en past het ene seizoen misschien beter bij je dan het andere.

Vakantie in het hoogseizoen

In de zomer is het op Fuerteventura een en al zon, zee en strand. De temperatuur ligt in de maanden juni, juli en augustus overdag tussen de 22 en 30 graden. Door de constante wind op het eiland wordt het er eigenlijk nooit te warm. De zee temperatuur ligt tussen de 22 en 24 graden. ’s Avonds koelt het af tot een graad of 17 / 18 waardoor je heerlijk kunt slapen en geen airco nodig hebt. In de loop van de ochtend klimt de temperatuur weer omhoog. In de zomer kun je activiteiten zoals een vulkaan wandeling het beste in de ochtends ondernemen. ’s Middags is het dan heerlijk weer om naar het strand te gaan.

Corralejo

zonnige herfstvakantie

Als je niet houdt van regen en dorre bladeren dan kun je ervoor kiezen om dit even te ontlopen tijdens een vakantie op Fuerteventura. Ondanks dat de kans op regen in de maanden september, oktober en november iets groter is dan in de zomermaanden is dit niet te vergelijken met de regenval in Nederland.  Als je door school of werk niet gebonden bent aan het hoogseizoen is het een goed idee om je zomervakantie in september te nemen. De temperaturen op Fuerteventura zijn dan vergelijkbaar met de zomermaanden, maar de hotelprijzen liggen doorgaans een stuk lager. In oktober en november begint de temperatuur iets te dalen. Toch kun je in deze maanden nog regelmatig aan het strand liggen en een drankje nemen op een terras.

Fuerteventura in de winter

Overwinteren op Fuerteventura is iets wat veel pensionado’s doen. Dat is niet zo gek als je je bedenkt dat het in december meestal nog 20 graden is. Op sommige dagen wordt het zelfs nog boven de 25 graden. Toch is het in de winter een grotere gok. Als je alleen maar iedere dag wilt zonnebaden op het strand dan kun je misschien beter een bestemming buiten Europa kiezen. Als je een accommodatie met zwembad hebt en je wilt daar gebruik van maken kies dan vooral in de winter een accommodatie met een verwarmd zwembad. Gelukkig zijn er voor de dagen dat het een beetje te koud is om naar het strand te gaan genoeg andere leuke dingen om te doen op Fuerteventura. Lees meer over een vakantie naar Fuerteventura in de winter in dit artikel op Liefde voor Reizen.

Authentiek Fuerteventura in het voorjaar

Het voorjaar is een mooie periode om op vakantie te gaan naar Fuerteventura. Het eiland is dan een beetje kleurrijker omdat er in januari, februari en maart meestal een paar regendagen zijn (geweest). Hoewel het in de winter af en toe een dagje 19 graden kan zijn komt dit in het voorjaar vrijwel nooit voor. Het is lekker rustig op het eiland omdat veel overwinteraars alweer zijn teruggekeerd naar hun thuisland en het (massa)toerisme nog een paar maand op zich laat wachten.

Zelf maakt het seizoen waarin ik het eiland bezoek mij helemaal niets uit.
Fuerteventura is altijd mooi!

Bezoek voor meer informatie over Fuerteventura ook eens de Engelse webstie van Fuerte Feelings
For more information about Fuerteventura visit the English website

www.fuertefeelings.com

Beste reistijd Fuerteventura
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s