El Mentidero

El Mentidero is een bakkerij in het vissersdorp El Cotillo. Hier drink je de lekkerste cappuccino van heel Fuerteventura.

Bakkerij El Cotillo

De bakkerij is niet heel erg groot. Door het blauw witte thema hebben ze het wel erg ruim laten lijken. Aan de voorkant van El Mentidero is een klein terras met twee persoonstafeltjes. Vanaf dit terras kun je een glimp van de oceaan opvangen. Binnen heb je tafels met stoelen of banken voor meerdere personen.

Kleine El Mentidero bakkerij

Je kunt iets lekkers kiezen uit de vitrine of een gerecht bestellen van de menukaart.
Naast de vitrine staat iets heel aparts, iets wat ik nog niet eerder in een restaurant heb gezien. Er staat daar een glazen vitrine waarin de bakkerij in het klein is nagemaakt.

Schilderijen van Fuerteventura

De creativiteit zie je overigens niet alleen in dit leuke detail en in het interieur. Aan de muur hangen namelijk ook kleine schilderijtjes en beschilderde magneten die te koop zijn. Hierop staan afbeeldingen van Fuerteventura en het eiland Lobos. Deze schilderijtjes zijn niet zo duur, dus ook erg leuk als souvenir.

De lekkerste cappuccino van Fuerteventura

In de intro kon je al lezen dat je bij El Mentidero de lekkerste cappuccino van heel Fuerteventura kunt krijgen. Ze serveren hier, zoals op veel meer plekken op de Canarische eilanden, Illy koffie. Wat deze cappuccino dan zo speciaal maakt? De versieringen die erop worden gemaakt met een heerlijke chocoladesaus.

Ontbijten in El Cotillo

Als ontbijt kun je bij de cappuccino (of andere koffie) een heerlijk croissantje bestellen met bijvoorbeeld Nutella. De croissants hier zijn erg lekker, er zit een dun soort suikerlaagje omheen.

Gezond ontbijt Fuerteventura

Ontbijten met taart is bij een bakkerij natuurlijk ook altijd mogelijk, wat dacht je van carrot cake of chocoladetaart? Ook een hartig ontbijt is hier mogelijk, zoals een typisch Spaans ontbijt van geroosterd brood met tomaten en/of serranoham of een Engels ontbijt. Voor de mensen die ook op vakantie graag gezond willen blijven eten is er yoghurt met muesli en vers fruit.

El Mentidero lunch

Gedurende de dag kun je bij El Mentidero ook terecht voor sandwiches en burgers. Maar natuurlijk ook nog voor gebakjes en koffie.

Parkeren bij El Mentidero

In El Cotillo kun je gratis parkeren. Om bij El Mentidero te eten kun je dit het beste aan de zijkant van de straat doen. Op sommige andere plekken in El Cotillo zijn ook gratis parkeerplaatsen.

Prijs:**
Aderes: Calle Punta Aguda 1, El Cotillo (Fuerteventura)

Kijk voor meer leuke bestemmingen, restaurants, bakkerijen en dingen om te doen op het Canarische eiland Fuerteventura ook eens op de Engelse website van Fuertefeelings.

For more nice destinations, restaurants, bakeries and things to do on the Canary Island of Fuerteventura, check out the English website of Fuertefeelings.

www.fuertefeelings.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s