Olivo Corso is een recent geopend restaurant (2018) in El Cotillo. Bij dit restaurant serveren ze traditionele specialiteiten van Fuerteventura, en de andere Canarische eilanden, met een twist.
Olivo Corso en La Vaca Azul
De eigenaar en chef-kok was voordat hij samen met zijn vrouw (beide afkomstig van Corsica) Olivo Corso opende de chef-kok van La Vaca Azul.
Het uitzicht is niet zo adembenemend als bij La Vaca Azul, maar het eten is er zeker niet minder om. Er is zowel voor als achter het restaurant een terrasje en ook binnen kun je prima zitten.
Wijn van de Canarische eilanden
Er worden heerlijke wijnen geschonken van de Canarische eilanden (helaas wordt er op Fuerteventura zelf geen wijn meer gemaakt). Op de menukaart vind je vooral vis een zeevrucht gerechten, zoals tuna tataki of geglaceerde octopus, maar ook een heerlijke geitenstoofschotel (een specialiteit van Fuerteventura) en allerlei tapas gerechten.

Het is hier heel normaal om gerechten te delen. Spanjaarden geven dan aan: para compartir, wat om te delen betekend.

Helaas kun je bij Olivo Corso geen tafel reserveren. Iets wat bij vrijwel alle andere restaurants in El Cotillo, en eigenlijk op heel Fuerteventura, juist wel wordt gewaardeerd. Als je bij dit restaurant wilt eten kun je dus beter vroeg ernaartoe gaan.
Crema Catalana
Het beste wordt hier absoluut voor het laatst bewaard, de crema Catalana van Olivo Corso is om over naar huis te schrijven. Dit is absoluut de lekkerste crema Catalana die je ooit zult proeven.

De prijzen van Olivo Corso zijn gemiddeld voor El Cotillo, maar de kwaliteit is bovengemiddeld. Je hebt dus veel waar voor je geld. Wellicht is dit niet het leukste restaurant om te eten met (jonge) kinderen. Voor een romantisch etentje of een gezellig diner met vrienden is Olivo Corso wel zeer geschikt.
Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op de Engelse website van Fuerte Feelings.
For more information about fuerteventura check the English website of Fuerte Feelings.