La Vaca Azul

La Vaca Azul is één van de beste visrestaurants van Fuerteventura. Dit restaurant in het vissersdorpje El Cotillo biedt naast heerlijke (vis)gerechten ook nog eens een prachtig uitzicht over de oceaan. Wat wil je nog meer?

La Vaca Azul ‘De Blauwe Koe’

La Vaca Azul is al van een afstandje te herkennen door de blauwe koe. Als je hier wilt eten kun je beter even reserveren. Het restaurants zit namelijk nog wel eens vol. Bij de reservering kun je natuurlijk ook direct aangeven dat je graag een tafeltje wilt op het dakterras.

Majorero kaas

Als voorgerecht raad ik de Majorero kaas aan. Of ga eens voor de vissoep, die is ook overheerlijk!

Visrestaurant El Cotillo

Canarische vis

De hoofdgerechten zijn voornamelijk met vis of zeevruchten. De vis op Canarische wijze is iets wat je echt moet proberen als je op Fuerteventura op vakantie bent. Ook de paella is goed en helemaal niet duur. Mijn persoonlijke favoriete gerecht is de gefrituurde vis en zeevruchten mix. Als je dan echt niet houdt van vis dan zijn er gelukkig nog een paar opties zoals een steak of een Canarische geitenstoof. Er staan ook een paar kindermenu’s op de kaart.

fritto misto

Crema Catalana

De desserts worden geschreven op een krijtbord en wisselen af en toe. Het nagerecht dat er eigenlijk altijd is, is de crema catelana. Deze Spaanse versie van de crème brûlée is erg lekker en het vleugje citroen maakt dit toetje lekker fris.

Crema Catalana

Barraquito

Als afsluiter neem je natuurlijk een Barraquito. Barraquito komt oorspronkelijk van Tenerife. Wat een Barraquito dan is? Het is een klein drankje bestaande uit espresso met likeur (meestal 43) gecondenseerde melk, melkschuim, kaneel en een stukje citroen of sinaasappelschil.

Barraquito

Prijs: **
Adres: calle Requena 9, El Cotillo (Fuerteventura)
www.vacaazul.es/en/

Neem voor meer leuke restaurants, bakkerijen, cafés, accommodaties en verdere informatie over en op Fuerteventura ook eens een kijkje op de Engelstalige versie van FuerteFeelings.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s